SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIKFÖRENINGEN FRAM
Så många som möjligt - Så länge som möjligt - I en trygg och utvecklande miljö.

Att träna i Tävlingsgrupp i GF Fram

 

I tävlingsgrupperna tränar vi på truppgymnastikens tre grenar som är: fristående, tumbling och trampett.

 

I tävlingsgrupp erbjuds gymnasterna att vara med på tävling. Det är alltid frivilligt att vara med men gruppen tränar två eller tre gånger i veckan och mycket fokus läggs på att träna inför tävlingarna. En gymnast som tävlar på region-nivå kan bara vara med på en tävling per termin. Om det är äldre gymnaster (från 13 år) kan de också vara med på en till två riks-tävlingar per termin. Att vara med på riks-tävling kräver ofta att man reser i väg över en helg, tävlingen kan arrangeras var som helst i Sverige. Alla kostnader som tillkommer i samband med tävling på riks-nivå bekostas av gymnasten själv och faktureras i efterhand. Det kan till exempel vara kostnader för resa, boende och mat.

 

Region-tävlingarna, som arrangeras i samarbete med Gymnastikförbundet och TTK Syd, arrangeras inom Skånes gränser och man tävlar oftast bara en dag.

 

* Det arrangeras ibland cup-tävlingar av olika föreningar och i samband med medverkan på sådan tävling tillkommer en extra kostnad för varje gymnast. 

 

I tävlingsgrupperna lägger tränarna upp planeringen med fokus på terminens tävling. De utgår från gymnasternas befintliga kunskaper och mål och väljer sedan den tävling som passar gruppen. På varje tävlingsnivå finns olika övningskrav som laget ska kunna genomföra, det är oftast det som är avgörande när beslut tas om vilken tävling laget ska ställa upp på.

 

För att vara med och tävla krävs det alla gymnaster har lika klädsel. Varje gymnast äger sina egna tävlingskläder och det är vårdnadshavarens ansvar att köpa till sitt barn. Vi informerar er när det är dags att beställa tävlingskläder och hur ni går till väga. Vi försöker alltid erbjuda tävlingskläder till ett rimligt pris då barnen växer. Det finns också möjlighet att söka efter begagnade kläder här. Var helt säker på vilka kläder ditt barn ska tävla i innan du köper, det finns olika varianter. 

 

Kostnader i samband med medverkan på läger i föreningens regi faktureras också separat och ingår ej i terminsavgiften.  

 

 

 

Ansökan om att starta i tävlingsgrupp sker alltid via mail till kansliet. gffram@telia.com

 

Nyheter från föreningen
Gymnastikföreningen Fram, 07/05 10:04 
Gymnastikföreningen Fram, 06/05 13:34 
Gymnastikföreningen Fram, 02/05 12:47 
 
 
Instagramtaggen: