SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GYMNASTIKFÖRENINGEN FRAM
Så många som möjligt - Så länge som möjligt - I en trygg och utvecklande miljö.

Att träna i Förberedande tävlingsgrupp i GF Fram

 

I förberedande tävlingsgrupp tränar vi på truppgymnastikens tre grenar som är: fristående, matta/tumbling och trampett.

 

Grupperna tränar en till tre dagar i veckan. En del fokus läggs på att träna inför tävling men det är fortfarande på en lekfull nivå och mycket fokus läggs på att lära ut truppgymnastikens mest grundläggande övningar. Vi vill ge alla barnen en bra motorisk grundträning att gå vidare från oavsett om de väljer att fortsätta med truppgymnastik eller annan idrott.  

 

I förberedande tävlingsgrupp blir barnen erbjudna att vara med och tävla på region-nian, region-åttan eller region-sjuan beroende på ålder. Barnet måste fylla minst sju år under tävlingsåret (jan-dec) för att få vara med. Det är frivilligt att vara med. Tävlingen arrangeras inom Skånes gränser. 

 

De här tävlingarna är de tre första nivåerna i truppgymnastikens tävlingsstege.

 

* Det arrangeras ibland cup-tävlingar av olika föreningar och i samband med medverkan på sådan tävling tillkommer en extra kostnad för varje gymnast. 

 

På nian sker ingen poängbedömning, det är helt och hållet en tävling för att barnen ska få "träna på att tävla". Allt går till precis som på en tävling. Skillnaden är att domarna inte poängbedömer lagen utan de skriver istället ett utlåtande till ledarna där de beskriver vad laget gjort bra och vad de kan träna mer på till nästa gång. 

Alla barn får en pin/knapp med sig hem. Inga medaljer delas ut. 

 

På åttan sker poängbedömning av domare men poängen redovisas inte under tävlingen utan skickas först efteråt till de medverkande föreningarna via mail. 

Alla barn får en pin/knapp med sig hem. Inga medaljer delas ut.

 

På sjuan sker poängbedömning av domare men poängen redovisas inte under tävlingen utan skickas först efteråt till de medverkande föreningarna via mail. 

Alla barn får en pin/knapp med sig hem. Inga medaljer delas ut.

 

För att vara med och tävla krävs det alla gymnaster har lika klädsel. Varje gymnast äger sina egna tävlingskläder och det är vårdnadshavarens ansvar att köpa till sitt barn. Vi informerar er när det är dags att beställa tävlingskläder och hur ni går till väga. Vi försöker alltid erbjuda tävlingskläder till ett rimligt pris då barnen växer. Det finns också möjlighet att söka efter och efterlysa begagnade kläder här. Var helt säker på vilka kläder ditt barn ska tävla i innan du köper, det finns olika varianter. 

 

Anmälan till förberedande tävlingsgrupp sker alltid via mail till kansliet. gffram@telia.com

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyheter från föreningen
Gymnastikföreningen Fram, 12/06 11:36 
Gymnastikföreningen Fram, 11/06 17:19 
Gymnastikföreningen Fram, 07/05 10:04 
 
 
Instagramtaggen: