Välkommen till GF Frams hemsida!
GF Fram

 

 
Du hittar lätt ditt barns egen truppsida i menyn ovan.
På varje trupps sida finns träningstider och en liten beskrivning av truppen.
 
Till vänster kommer du att hitta det som berör alla i föreningen inte bara i en trupp.
 
Från SM-debutanter till landslagsuttagning..!
2017-07-11 22:22
Vincent, Axel, Billy, Oscar, William, Antonio och Axel efter SM

Vi ställde frågor till några av GF Fram:s unga SM-debutanter, som nu dessutom blivit uttagna till Landslagets bruttotrupp, Vincent Münchmeyer, Antonio Cordua och William Engström


Till att börja med ett stort grattis till de välförtjänta uttagningarna. Vad har ni för spontana reaktioner till att ni kom med?

- Väldigt roligt, en skön känsla som släppte på trycket i kroppen, säger William, med ett brett leende. Antonia instämmer och tillägger att han ser det som ett nytt kapitel i gympakarriären och naturligtvis är spänd inför de väntande uppgifterna.

- När mailet med uttagningsbekräftelsen kom fick man ett riktigt glädjerus, fyller Vincent i. Extra kul att så många från föreningen kommit med, tycker han.


Vad tror ni kan ligga bakom att ni blev uttagna och vilka är era styrkor som gymnaster?

- För min del tror jag det är säkerheten på mina varv, börjar Vincent. Jag kanske inte kör det svåraste, men jag ställer alltid mina varv varje träning tills jag tillslut kan varven i sömnen.

För Williams del anser han att det handlar om bredden och att han är väldigt målmedveten och avbryter aldrig ett träningspass så länge han inte har ont.

- Mitt lag och min tränare, är något som Antonio framhåller. Jag är dessutom lite av en perfektionist. Jag ger aldrig upp en volt förrän den sitter och blir såklart glad när den väl gör det. Därefter försöker jag alltid att fortsätta utveckla den.


Vad tror ni är anledningen till att så många gymnaster från GF Fram kommit med?

- Viktigast av allt tränare med egna erfarenheter och extremt bra tålamod, börjar William, och även att vi pushar varandra inom laget hela tiden.

- Och så har vi ökat bredden på truppen, fortsätter Vincent, och är väldigt sammansvetsade. Vi peppar varandra till nya höjder varje träning och det gör en stor skillnad.


Vad kan detta komma att innebära för era framtida karriärer och satsningar inom gymnastiken?

- Detta kapitel i min karriär betyder ju att jag måste arbeta hårdare och försöka att utvecklas ännu mer, framförallt inom friståendet, så att jag kan platsa i landslaget, tycker Antonio.

- Ett stort lyft för mig efter en motivationsnedgången jag hade i efter en skada i vintras, kommer från Vincent. Definitivt kommer jag att hålla på med gymnastiken längre då man fått ett nytt stort mål.

- En boost för att försöka fortsätta hålla hög nivå inom gymnastiken, är Williams svar, för att kämpa för en landslagsplats i några år till. Att få chansen att tävla ett EM har jag haft som mål sedan jag kollade på EM 2010 i Malmö, så jag kommer göra allt i min makt för att lyckas ta en plats.


Sista frågan, hur laddar ni under sommaren för att komma i bästa form till första samlingen på Lingvallen i början av augusti?

- Lite individuell träning på gym och ordentlig kost samt att hänga med sina lagkamrater för att konstant bli påmind om sitt stora mål, är Vincents plan.

- Laddar upp med träning utanför gymnastikhallen tex konditions träning, är Antonios lösning. Explosivitets träning, och fristående ute på gräset hemma! Men även vila eftersom kroppen behöver återhämta sig efter en lång och tuff säsong

- Ska till Kroatien/Italien i 3 veckor men ska hålla igång med olika träningspass varje morgon och även öva det jag kan för att göra en så bra prestation på lägret som möjligt, avrundar William


Därmed tackar vi dessa tre fantastiskt duktiga och bara 16 är gamla gymnaster och önskar ett stort lycka till med den fortsatta gymnastiska satsningen. Vi hoppas utvecklingen fortsätter att peka spikrakt uppåt efter uttagningen och samlingarna med landslagens bruttotrupper inför EM i Portugal 2018. Då finns landslagsplatserna inom räckhåll..!

Tränare Tobias Lund om landslagsuttagningarna!
2017-07-10 09:59
- De har tränat på väldigt bra och målmedvetet, hjälpts åt i med och motvind...
Vi säger stort grattis till Tobias Lund, tränaransvarig i GF Fram, till alla landslagsuttagna gymnaster och tränare! En stor framgång för föreningen.

Vad är din spontana kommentar till att så många gymnaster kommit med?
- Först och främst är det väldig kul för de som får chansen att vara med. Det är en produkt av att de har tränat bra och även att de vi gör är på rätt spår.

Vad kan ligga bakom att så många blivit uttagna till bruttotruppen denna gång?

- Vi har skapat ett väldig bra arbetsklimat. De har tränat på väldigt bra och målmedvetet, hjälpts åt i med och motvind. De som har varit med tidigare har haft med sig erfarenheter som bidragit och självklart får det ringar på vattnet. 

Vad kan detta komma att innebära för framtiden?

- Att vara med i bruttotruppen stärker dem som personer och gymnaster, det skapar förebilder och erfarenheter som de sedan kan ta med sig och sprida vidare till sina medspelare och sina adepter. Förhoppningsvis leder det också till att vara med och representera sitt land och då förstärks det ännu mer.

Om du fick önska fritt, vad skulle behövas för att stärka/förbättra förutsättningarna att nå ytterligare framgångar?
- Det krävs rätt mycket av oss just nu att ligga och pendla mellan olika kommuner för att söka rätt träningsmiljö. Inte för att träningsmiljön i Helsingborg är undermålig men för att det är knapert med tider i hallen. Den tiden skulle vi kunna utnyttja till annat. 
- Dessutom, för att nå toppen och kunna finnas kvar, måste det finnas plats för så många som möjligt så länge som möjligt. Just nu måste vi tyvärr säga stopp till barn och ungdomar och sätta dem i kösystem för att det inte finns plats eller tid, det gör mig orolig för framtiden… 
- Så fler träningsmöjligheter/tider för gymnastiken i specialhallar skulle jag önska mig (intresset finns där hos barnen, det är de vuxna som sätter gränserna).#HbgVillHa #GymnastikensHus2.0 

Du som är en av Sveriges mest erfarna gymnaster och har deltagit på ett antal EM som gymnast, vilka tips har du att ge till grabbarna för att lyckas med landslaget..?
- Hitta en bra balans mellan träning och (aktiv)-vila. Det är ett ansvar, förtroende men också en möjlighet till att utvecklas som person. 
- Lyssna på kroppen och träna det mentala när kroppen är trött. Det finns en anledning till att man valts ut och det är för att du är bra på det du gör. Fortsätt i samma riktning så skapar du ditt eget ”flyt”! Stoppa upp och njut under processens gång lite då och då..! 

Hur laddar du själv för din nya roll som coach i juniorlandslaget..?

Jag är väldig ödmjuk och stolt över att ha fått förtroendet! Vi har haft vår första landslags-ledarträff där vi har taggat igång till det första bruttotruppslägret. Men just nu ska jag ladda upp batterierna med hjälp av en liten semester efter en fantastisk säsong. Sen sätter vi full fart framåt igen både inom landslaget och med Fram! 

Stort tack och lycka till med äventyren framöver..!
Landslagsuttagna gymnaster från GF Fram..!
2017-07-08 11:10
Massor med skickliga gymnaster med landslaget inom räckhåll..!
I veckan kom beskedet som många med spänning sett fram emot - "Grattis och välkommen till Bruttotruppen", dvs meddelandet om att man blivit uttagen till landslagets bruttotrupp med sikte på EM 2018. Det blev rena jackpotten för GF Fram, eller vad sägs om hela 11 uttagna gymnaster till senior- och juniortruppen..!

De uttagna från GF Fram är följande:
Senior: 
Felix Petersson, Byron Starlin, Gustaf Berggren, Oscar Gadd, William Engström, Vincent Münchmeyer och Antonio Cordua 
Junior: 
Viktor Attermalm, Jon Lindberg, Mauritz Gadd, Lukas Knutsson
Dessutom:
Tobias Lund, som är en av tränarna för Juniorlandslaget

GF Fram känner oerhörd stolthet som förening över alla dessa duktiga gymnaster vi har och att vi nu även fått fram så många med landslaget inom räckhåll är helt fantastiskt. Stort grattis till er alla..!

Första samlingen på Lingvallen, 7-10 augusti
Att ha blivit uttagen till bruttotruppen är första steget för att komma med i Landslaget 2018. Första samlingen för truppen är på Lingvallen i augusti under 4 dagar. Därefter väntar ännu en samling på Bosön i början på januari innan man tar ut de slutliga landslagen i herr, dam och mixed, dels för seniorer, dels för juniorer. Att bli uttagen till bruttotruppen är en stor prestation och konkurrensen om de slutliga landslagsplatserna är oerhört tuff. Vi håller tummarna att killarna lyckas..!

Vi återkommer med mer information om landslagsgymnasterna och deras syn på äventyret och den fortsatta resan mot det stora målet, EM i Portugal hösten 2018..!

Vill man se de nyuttagna landslagsmännen "in action" finns klipp från USM, J-cupen och SM här:
På söndag tävlar GF Fram i SM-finalen i Borås!
2017-07-01 08:00
GF Fram-herrarna gör upp om SM-medaljerna
SM i Truppgymnastik avgörs under SM-veckan i Borås på söndag. GF Fram:s herrlag kommer att finnas på plats och vara med och göra upp om medaljerna.

Omfattande föryngring
Jämfört med förra årets SM-lag har laget utökats och det har skett en omfattande föryngring. Hela sex SM-debutanter (Antonio, William, Oscar, Vincent, Billy och Lucas) kommer att släppas fram i truppen som består av 12 tävlande och 3 reserver. Yngst i gänget är Billy som fyller 17 i september och äldst är veteranen Felix, 25.

Stark utveckling
Sedan förra årets SM har laget utvecklats starkt och förbättringar har skett i alla grenar. Den gren man anser som allra starkast inför SM-finalen är trampett. Frågan är vilken svårighetsnivå man vågar lägga ribban på i söndagens tv-sändning?

På frågan om vilka som är lagets främsta egenskaper får vi till svar:
- Vi är sjukt bra på att ha roligt tillsammans och utmanar varandra hela tiden..!

Finalen sänds i SVT på söndag kl 10.00!
Lördag morgon rullar kolonnen mot Borås och på söndag kl 10.00 avgörs den i SVT direktsända SM-finalen. Stort lycka till grabbar..!
Brons till Framgrabbarna vid USM
2017-06-05 20:19
Framgrabbarna tävlade i direktsändning i SVT
Det blev en välförtjänt bronspeng till GF Fram vid USM på Lingvallen. Grabbarna hade spänt bågen rejält och valt tuffa och utmanande varv. En del av svårigheterna lyckades man sätta, men det blev även en del små missar. Direkt efter tävlingen var killarna lite besvikna över bronset, man hade siktat högre, framförallt nu när SVT fanns på plats och direktsände.

Brons på USM är dock starkt, speciellt denna gång när det var sex lag med och tävlade. Tack för en bra insats, grattis till bronset och lycka till i fortsättningen då det blir tävlingar på nästa nivå, som juniorer..! 
Guldet gick till ett annat Skåne-lag, kombinationen Motus-Salto/GK Splitt och silvret hamnade hos Brommagymnasterna

SVT direktsände USM
Om någon missat den fantastiska sändningen som SVT gjorde genom Barnkanalen under USM så finns möjligheten av se den om och om igen via denna länk. GF Fram:s trampett visas ca 23 min in i sändningen, tumblingen efter 41 och friståendet ca 59 min. Dessutom är det eftersnack och intervjuer med killarna efter ca 1.26. Förutom fina prestationer och utmärkta bilder så måste även programledarna och kommentatorerna hyllas för den ypperliga guidning de bjöd tittarna på. Härligt att hela Sverige fick denna strålande möjlighet att ta del av den alltid lika fantastiska "Gympabubblan"..! https://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-sportspegeln-sm-truppgymnastik/13956600
Nyheter från våra grupper
Ungdomstruppen Pojkar (Grön), 20/06 16:36 
Trupp Svart pojkar, 20/06 16:35 
Trupp LjusGrå , 20/06 16:34 
Trupp Grå 2007-2010 , 20/06 16:34 
Trupp Rosa forts 8-10år, 20/06 16:30 
Trupp Svart pojkar, 30/05 12:10 
 
 
Instagramtaggen: